29.5. Vuoden kolmas seurantapyynti - Ringing at Alkkula, 3rd effort for the season

Akaa, Viiala, Alkkulanlammi N 61° 13.391' E 023° 46.187'
Kevät on kääntynyt kesäksi ja kasvillisuuskin alkaa näyttää sen mukaiselta, rehevyydessä ollaan liki kuukausi viime vuotta edellä. Vuoden kolmas pyyntiaamu oli jälleen kaunis, tyyni ja aurinkoinen, mutta lämpötila auringonnousun aikaan oli vain +5°C. Aurinko nousi tismalleen kello 4.06 ja verkot olivat pyynnissä noin 3.40 - 8.40.

Vegetation flourished and was already surprisingly dense
Linnut olivat mukavasti äänessä ja verkkoilualueella tuntui olevan liikettä. Pyyntitulos jäi kuitenkin vaisuksi, uusia rengastuksia 17kpl ja kontrolleita alueella ennestään rengastetuista linnuista kuusi kpl.

Eurasian Teal is one of the few breeders in the pond
Tänä vuonna vesi on ollut altaassa selvästi edellisiä vuosia korkeammalla. Pesimälinnusto on yksipuolisempi kuin kertaakaan sitten vuonna 2015 alkaneen pyyntijakson. Tavikoiras sentään päivysti aamuvarhain altaalla parin nokikanan ja telkkäpoikueen seurana.

River Warbler, a newly arrived migrant, was active well into the day
Uutena muuttajana oli saapunut viitasirkkalintu, joka raksutti koko aamun lähellä verkkopaikkaa ja piilotteli kuvaamisen kannalta turhan tehokkaasti, kuten tällä lajilla niin usein on päivänvalossa tapana.

Icterine Warbler is a scarce and local breeder here
En käynyt kuuntelemassa, oliko edelliskerralla laulanut kultarinta yhä samassa paikassa. Nyt kuitenkin kultarinta lauloi uudessa paikassa ja välillä näkyi kaksi kultarintaa kinastelemassa keskenään. Kultarinta on ollut harvalukuinen, eikä kuulu Alkkulan SSP:ssä saatuun lajistoon. Yksi lintu pyöri hyvin lähellä verkkopaikkaa, muttei kuitenkaan tullut verkosta. Jospa ensi kerralla?
Redwing, adult female with incubation patch
Punakylkirastas, hautomalaikullinen +2kv naaras. Noin puolella pyydetyistä linnuista oli suuri hautomalaikku, joten pesinnät ovat hyvää vauhtia käynnissä. Viime vuosi oli koko SSP:n historian huonoin mitä lintujen pesimämenestykseen tulee, joten toivotaan tälle kaudelle hyvää pesimätulosta, pitkästä aikaa.
Common Whitetroat, male
Pensaskerttu, koiras, on kädessä yllättävän värikäs lintu. 
The first Blyth's Reed Warbler for the season was trapped
Kauden ensimmäinen viitakerttusrengastus. Lieneekö ollut naaras, sillä vieressä lauloi koiras (ja kauempana toinen) samaan aikaan kun tämä yksilö rengastettiin? Siinä tapauksessa toivotetaan perheonnea!
Legs of Blyth's Reed Warbler, hind claw is clearly two-toned with dark upper parts and yellow sole
Viitakerttusen jalat ovat toisinaan suhteellisen vaaleat, takavarpaan kynsi on selvästi kaksivärinen eli päältä tumma ja alta skarpisti keltainen.
Rengastukset ja kontrollit/Ringed and retrapped birds:

Rautiainen


Dunnock

1

kontr

Satakieli


Thrush Nightingale

3

kontr

Räkättirastas


Fieldfare

4

reng

Punakylkirastas


Redwing

2

reng

Ruokokerttunen


Sedge Warbler

4

2 reng 2 kontr

Viitakerttunen


Blyth's Reed Warbler

1

reng

Pensaskerttu


Common Whitethroat

3

reng

Lehtokerttu


Garden Warbler

3

reng

Talitiainen


Great Tit

1

reng

Pajusirkku


Reed Bunting

1

reng

Kommentit