Keväinen talvipäivä 27.1.

Tammikuu on lopuillaan ja säiden luulisi olevan talviset. Ainakin länsirannikolla sää oli kuitenkin kaukana talvisesta viime perjantaina: Meri huuhtoi rantoja vapaana, pellot olivat lumettomat ja aurinko paistoi sinitaivaalta tyynessä säässä.


Vaikka Siipyyssä oli keskipäivällä linnustollisesti hiljaista, talvipukuinen härkälintu oli ensimmäinen kaukoputken näkökenttään osunut vessu. Muuten linnusto oli isokoskelo- ja kalalokkipainotteista. Valkopäinen vanha merilokki matkasi pohjoiseen kaklattaen, kieltämättä keväisen oloinen kokemus.



Tyrneissä on vielä paikoitellen runsaasti marjoja jäljellä, talvehtivia rastaita luulisi löytyvän rannoillta mutta Siipyyssä ei näkynyt yhtään.

Nuori merikotka saapui määrätietoisesti etelästä, mutta lento keskeytyi kun merikotka huomasi koskeloparven. Saalistusyritykset olivat tuloksettomia ja koskelot eivät suhtautuneet yritykseen kovin vakavasti, sentään sukelsivat kuitenkin juuri ennen kuin kotka osui kohdalle.



Piolahden timaliparvi piileskeli taitavasti ylitiheässä ruovikossa. Vaikka linnut ruokailivat aivan jalkojen juuressa, kuvaaminen oli lähes mahdotonta.


Lumettomille pelloille saapuu joutsenten etujoukkoja ja ensimmäisiä hanhia vain muutaman viikon kuluessa. Tjärlaxissa pelloilla sentään jo oli kuvan parivaljakko, vanha laulujoutsen ja nuori kyhmyjoutsen.



Iltarusko valaisi jääpaloja Siipyyn rannoilla.

Kommentit