Seurantapyynti 11.6. - Ringing at CES, 11th June

After calm, cloudy night quite slow start for ringing. Thrush Nightingales, Blyth's Reed and a Savi's Warbler were singing actively, but a River Warbler sang only brief sections - perhaps it was paired already? Last time there was at least eight Common Rosefinches around, now just one singing male left.

Tyyni, pilvinen yö, +14°C ja kaikinpuolin hyvä pyyntisää. Linnut olivat varsin hyvin äänessä, paitsi viitasirkkalintu, joka lauloi vain lyhyitä pätkiä yöllä ja vähän pidempään klo 9 maissa. Olisiko ehkä jo löytänyt puolison? Edelliseen pyyntikertaan verrattuna maastossa oli kuitenkin hyvin hiljaisen oloista, pensaissa ei juuri hyörinyt lintuja ja viime kerralla runsaat punavarpusetkin olivat poistuneet, yhtä laulavaa koirasta lukuun ottamatta.

One of at least four singing male Blyth's Reed Warblers in the area
Viitakerttusia lauloi maastossa neljä eri koirasta, kaksi rengastusalueella ja kaksi alueen pohjoispuolella. Yksi osui verkkoonkin ja oli varmaankin toinen näistä verkkojen lähellä laulavista linnuista.

Blyth's Reed Warbler
Satakieliä lauloi alueella vähintään neljä yksilöä ja taas yksi tuli verkostakin, tällä kertaa ensimmäisen kesän yksilö (ja varmaan laulava koiras, mutta tätähän ei voi päältäpäin tietää)

Thrush Nightingale, 1st summer

Hieman yllättävämpi seurantapyyntilaji oli löytänyt tiensä pensaikkoalueen tuplaverkkoon ja oli kaiken lisäksi renkaaton yksilö:

Kestrel, male
Tuulihaukka siis, koiraslintu ja kuluneiden siipisulkien sekä ruskeahtavien, kuvioitujen käsisulan peitinhöyhenten perusteella ensimmäisen kesän (2kv) yksilö.

Kestrel, male

Aamun pyynnin tulokset taulukossa:

reng/ringed kontr/retrap

Tuulihaukka
Common Kestrel 1

Rautiainen
Dunnock
1

Punarinta
European Robin 1

Satakieli
Thrush Nightingale 1

Räkättirastas
Fielfare 2

Ruokokerttunen
Sedge Warbler 1 4

Viitakerttunen
Blyth's Reed Warbler 1

Pensaskerttu
Common Whitethroat 3

Lehtokerttu
Garden Warbler 3 1

Sinitiainen
Eurasian Blue Tit 1

Talitiainen
Great Tit 1 1

Peippo
Chaffinch 1

Pajusirkku
Reed Bunting 1

Keltasirkku
Yellowhammer
1
17 8

25

Kommentit