31.3. Lokkeja - Gulls

A short visit to Tara landfill to watch gulls - tähän väliin muutama lokkikuva Tampereelta.

Just few Baltic Gulls fuscus had arrived from their southern journey
Selkälokki fuscus on todellinen pitkänmatkanmuuttaja. Vain neljä yksilöä oli ehtinyt Taralle talvimaisemistaan Keniasta.

About 1000 adult Herring Gulls were present
Vanhoja harmaalokkeja oli paikalla noin 1000. Näin varmuudella vain yhden viimevuotisen (2kv) yksilön, mutta ne saapuvatkin muutolta selvästi vanhoja myöhemmin, niillä kun ei ole kiire valloittamaan pesimäreviirejä. Saa nähdä miten argarikannat tästä lähtevät syöksymään, kun biojätteiden käsittely taivasalla on kielletty koko EU:n alueella.

Aikani kuluksi räpsin jokusen lentokuvan argareista. Yhtään poikkeuksellista kuviointia ei sattunut sekaan ja tummasta tai vaaleasta ääripäästäkin ollaan vielä kaukana. Kaikki linnut olivat juhlapukuisia, mitä nyt jollakin saattoi olla aavistus tummaa nokassa, mikä voi toisaalta viitata myös esiaikuisuuteen. Kuitenkaan siivissä ei erottunut esiaikuisuuden merkkejä käph:ssä tai ph:ssä.

A few adult Herring Gull wings from Tampere, 31st March, representing usual variation. Nothing extreme here! First bird has p9-p10 tips broken, but others are in good condition.




Kommentit