23.5. vuoden 3. SSP -pyynti Alkkulanlammella

Kirkkaan, heikosti länsituulisen yön jäljiltä aamu oli puolipilvinen ja varsin kolea, +2°C juuri ennen auringonnousua. Jo hämärissä lammella vaikutti hiljaiselta, eikä lintuja ollutkaan mitenkään runsaanpuoleisesti koko aamuna. Kuitenkin lajisto oli selvästi viime vuotista monipuolisempaa ja avomaan lintujen osuus oli suuri - kiitos kaikille talven kuluessa alueella talkoilleille, nyt sukkessiovaihe on palautettu lähemmäs alkutekijöitä ja linnut viihtyvät!


Pusikkoa on nyt juuri sopivasti altaan reunoilla. Aamu-usva tiivistyi lammen pintaan auringon noustessa.


Vuoden ensimmäinen SSP -rengastukseni oli tällä kertaa ruokokerttunen.


Lehtokertuilla oli selvästi muutto käynnissä, nyt rengastettiin neljä ja kontrolloitiin kuvan vuonna 2015 rengastettu yksilö. Lisäksi vähintään kolme lehtokerttua oli äänessä, muttei ihme kyllä ensimmäistäkään mustapääkerttua.

Punarintoja eksyi verkkoon ainostaan yksi, viime vuonna ennen raivausta laji oli pusikon runsaimpia lajeja.


Nuori (2kv) sinirintakoiras ilahdutti, Kim sai edellisellä kerralla naaras-sinirinnan, joten kyseessä oli pyyntipaikan vasta toinen rengastus. Takavuosina laji oli alueella melko säännöllinen läpimuuttaja.


Muista havainnoista voisi mainita kolme punavarpusta, ilmeisesti ainakin yksi näistä oli paikallinen laulava 2kv koiras (joka ei vielä ole punainen), sekä neljä pyrstötiaista, jotka kertaalleen pyörivät verkoillakin, mutta eivät haksahtaneet verkkoon.


Suurempi allas idän suunnasta nähtynä usvaan peittyneenä. Verkkopaikoista suurin osa vasemmassa laidassa.

Pyynnin tulokset alla:


reng kontr
Rautiainen 1 1
Punarinta
1
Satakieli 1 1
Sinirinta (alalaji svecica) 1
Räkättirastas 1
Ruokokerttunen 5
Hernekerttu 1
Pensaskerttu 2
Lehtokerttu 4 1
Pajulintu 1
Talitiainen
1
Viherpeippo 1
Keltasirkku 1
Pajusirkku
1




19 6


25


Kommentit